Olen Jeesuksen lausuntoja
Olen Jeesuksen lausuntoja

Olen Jeesuksen lausuntoja

Olen lausuntoja - Kuinka Jeesus tunnistetaan evankeliumeissa

Kun Jeesus kysyi opetuslapsiltaan: "Kuka sinä sanot minun olevan?", Vastaus oli "Kristus" (Markus 8:29) tai "Jumalan Kristus" (Luukas 9:20) tai "Kristus, Jumalan Poika" elävä Jumala "(Matteus 16:16). "Kristus", "Jumalan Poika" ja "Ihmisen Poika" ovat synonyymejä termejä. Itse asiassa Jeesus tunnisti itsensä "Jumalan Pojaksi" Luukkaan 22:70, Johanneksen 10:36 ja Matteuksen 27:43 ja "Ihmisen Pojaksi" Markuksen 8:38, Luukkaan 5:24, 9:26 , 12: 8, 22:48. Tärkeimmät viittaukset Johannekseen ovat Joh. 4: 25-26, Johannes 8:28, Johannes 10: 24-25 ja Johannes 20:31, joissa Jeesus tunnistaa itsensä ja tunnetaan myös nimellä "Kristus", "Ihmisen Poika" ja "Jumalan Poika". Pääasia apostolien saarnassa Apostolien teoissa Kristuksen valitsemilta on, että ”Kristus on Jeesus”. Tämä toistetaan Apostolien tekojen 2:36, Apostolien tekojen 5:42, Apostolien tekojen 9:22, Apostolien tekojen 17: 3 ja Apostolien tekojen 18:15. 

Markus 8: 29-30 (ESV), Sinä olet Kristus

Ja hän kysyi heiltä: "Mutta kuka te sanotte minun olevan?" Pietari vastasi hänelle: ”Sinä olet Kristus. ” Ja hän kehotti heitä ankarasti kertomaan kenellekään hänestä.

Luukas 9: 20-22 (ESV), Jumalan Kristus-Ihmisen Poika

Sitten hän sanoi heille: "Mutta kuka te sanotte minun olevan?" Ja Pietari vastasi: "Jumalan Kristus. ” Ja hän määräsi ankarasti ja käski heitä kertomaan tästä kenellekään sanoen: "Ihmisen Poika hänen täytyy kärsiä monia asioita, ja vanhimmat, ylipapit ja kirjanoppineet hylkäävät hänet, ja heidät on tapettava ja kolmantena päivänä herätettävä. "

Matteus 16: 15-20 (ESV), Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika

15 Hän sanoi heille: "Mutta kuka te sanotte minun olevan?" 16 Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika" 17 Ja Jeesus vastasi hänelle: "Siunattu olet sinä, Simon Bar-Joona! Sillä liha ja veri ei ole ilmoittanut tätä teille, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. 18 Ja minä sanon teille: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni, ja helvetin portit eivät voita sitä. 19 Minä annan sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja kaikki, minkä sidot maan päällä, on sidottu taivaassa, ja kaikki, minkä löysit maan päällä, päästetään taivaassa. " 20 Sitten hän kehotti opetuslapsia tiukasti kertomaan kenellekään, että hän oli Kristus.

Joh. 4: 25-26 (ESV), Messias on tulossa-"Minä, joka puhun sinulle, olen hän"

Nainen sanoi hänelle: "Tiedän, että Messias on tulossa (se, jota kutsutaan Kristukseksi). Kun hän tulee, hän kertoo meille kaiken. " Jeesus sanoi hänelle: ”Minä, joka puhun sinulle olenko hän"

Joh. 8:28, "Kun olet nostanut Ihmisen Pojan, tulet tietämään, että minä olen hän"

Niin Jeesus sanoi heille: "Kun olet nostanut Ihmisen Pojan, tiedät, että minä olen hän, ja että en tee mitään omasta valtuuksestani, vaan puhun aivan kuten Isä on opettanut minulle.

Joh. 10: 24-25 (ESV), Jos olet Kristus, kerro meille-"Minä sanoin sinulle"

Niin juutalaiset kokoontuivat hänen ympärilleen ja sanoivat hänelle: ”Kuinka kauan aiot pitää meidät jännityksessä? Jos olet Kristus, kerro meille suoraan. " Jeesus vastasi heille, "Minä sanoin sinulle, etkä usko"

John 20:31 (ESV), Nämä on kirjoitettu, jotta uskot, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika

 mutta nämä on kirjoitettu, jotta voit uskoa, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poikaja että uskomalla sinulla voi olla elämä hänen nimessään.

Apostolien teot 2:36, Jumala on tehnyt hänestä sekä Herran että Kristuksen

36 Tiedä siis koko Israelin heimo sen varmasti Jumala on tehnyt hänet sekä Herraksi että Kristukseksi, tämä Jeesus, jonka sinä ristiinnaulitsit. "

Apostolien teot 5:42 (ESV), He eivät lakanneet opettamasta ja saarnaamasta, että Kristus on Jeesus

42 Ja joka päivä temppelissä ja talosta taloon, he eivät lopettaneet opettamista ja saarnaamista siitä, että Kristus on Jeesus.

Apostolien teot 9:22 (ESV), että Jeesus oli Kristus

22 Mutta Saul vahvistui entisestään ja hämmensi Damaskoksessa asuvia juutalaisia ​​todistamalla että Jeesus oli Kristus.

Apostolien teot 17: 3 (ESV), Tämä Jeesus on Kristus

3 selittäen ja todistamalla, että oli välttämätöntä, että Kristus kärsi ja nousi kuolleista, ja sanoi: "Tämä Jeesus, jonka minä julistan teille, on Kristus"

Apostolien teot 18: 5 (Paavali) oli täynnä logoja ja todisti juutalaisille, että Kristus oli Jeesus

5 Kun Silas ja Timoteus saapuivat Makedoniasta, Paavali oli täynnä sanaa ja todisti juutalaisille, että Kristus oli Jeesus.

IamStatements.com

Virheellinen sekoitus kreikkalaisen lauseen kanssa 'olen' (ego eimi)

Monet kristityt yhdistävät Jeesuksen "minä olen" -lausunnot kreikan kielellä ἐγώ εἰμι (ego eimi) Jumalaan, joka paljastaa hänen nimensä "MINÄ OLEN, KESÄ OLEN" 3. Moos. 14:3. Kuitenkin yksinkertainen asiayhteydellinen lukeminen Uuden testamentin kohdista, jotka sisältävät kohdan ἐγώ εἰμι, osoittaa selvästi, että näin ei ole. Itse asiassa monet kohdat, jotka sisältävät sanat ”minä olen”, erottavat Jeesuksen yhdestä ja samasta kuin Isä Jumala. Meidän on oltava varovaisia, ettemme lue merkitystä lauseen muuhun kuin sen normaaliin käyttöön. Monien raamatullisten viittausten kontekstista käy ilmi, että Jeesuksen ja muiden käyttämä ego eimi ei ole tarkoitettu sekaannettavaksi Jumalan kanssa, joka paljastaa hänen nimensä 14.Mooseksen kirjan 24: 39: ssä. Esimerkiksi Luukas 20:30, kun Jeesus esittelee itsensä ylösnousemuksen jälkeen ruumiillisesti, hän viittaa käsiinsä ja jalkoihinsa sanoen: "Minä olen minä (ego eimi)", toisin kuin henki, jolla ei ole lihaa ja luita. Johanneksen evankeliumin ”minä olen” -lausuntoja ei pidä sekoittaa Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa. Johanneksen 31: XNUMX–XNUMX: stä käy selvästi ilmi, että ”nämä asiat on kirjoitettu, jotta voisitte uskoa, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että uskoen saisitte elämän hänen nimessään”. 

Luukas 24:39 (ESV): Katso minun käsiäni ja jalkojani, että se olen minä

"Katso käteni ja jalkani, se on I itse (ego eimi). Kosketa minua ja katso. Sillä hengellä ei ole lihaa ja luita, kuten näette minulla"

Joh. 20: 30-31 (ESV), nämä on kirjoitettu, jotta voisitte uskoa, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika

Nyt Jeesus teki monia muita merkkejä opetuslasten läsnä ollessa, joita ei ole kirjoitettu tähän kirjaan; mutta nämä on kirjoitettu, jotta voit uskoa, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poikaja että uskomalla sinulla voi olla elämä hänen nimessään.

IamStatements.com

Sokea mies sanoi "olen"

ἐγώ εἰμι on vain yleinen lause itsensä tunnistamisesta kreikassa. Sokea sanoo Johanneksessa tunnistaa itsensä.

John 9: 8-11 (ESV), Minä olen mies (sokea)

8 Naapurit ja ne, jotka olivat nähneet hänet ennen kerjäläisenä sanoivat: "Eikö tämä ole se mies, joka istui ja kerjäsi?" 9 Jotkut sanoivat: "Se on hän." Toiset sanoivat: "Ei, mutta hän on hänen kaltaisensa." Hän sanoi jatkuvasti: "Olen (ego eimi) mies" 10 Niin he sanoivat hänelle: "Kuinka sitten silmäsi avasivat?" 11 Hän vastasi: "Mies, jota kutsutaan Jeesukseksi, teki mutaa ja voideli silmäni ja sanoi minulle: 'Mene Siloamiin ja peseydy.' Niin Menin pesemään ja sain näön"

IamStatements.com

Entä Johanneksen 8:24: 'Ellet usko, että olen, kuolet synteihisi'?

Jotkut kristityt korostavat Johanneksen 8: 24: n "minä olen" -lausuntoa, jossa sanotaan: "Minä sanoin sinulle, että kuolet synteihisi, sillä ellet usko, että minä olen (ἐγώ εἰμι), kuolet synteihisi." Jeesus kuitenkin selventää, mitä hän tarkoittaa, kun juutalaiset kysyivät: "Kuka sinä olet", ja hän vastaa: "Mitä olen kertonut sinulle alusta asti." (Johannes 8:25). Edellisissä luvuissa Jeesus on tunnistettu ”Ihmisen Pojaksi” seitsemän kertaa. Samassa vuoropuhelussa Jeesus selittää Johanneksen 8: 28: ssa: ”Kun olet nostanut Ihmisen Pojan, tiedät, että minä olen (ἐγώ εἰμι) ja että en tee mitään omasta vallastani, vaan puhun aivan kuten Isä opetti minulle. ” Näin ollen Jeesus toistaa selvästi Johanneksen 8:24, mitä hän on jo sanonut itsestään aiemmissa luvuissa hänen olevan ”Ihmisen Poika”. Kaiken kaikkiaan Jeesus on kaksitoista kertaa ”Ihmisen Poika” Johanneksen kirjassa (Joh. 1:51, 3: 13-14, 5:27, 6:27, 6:53, 6:62, 8: 28, 9:35, 12:23, 12:27, 13:31).

John 8: 24-28 (ESV), Ellet usko, että olen, kuolet synteihisi

24 Sanoin sinulle, että kuolet synteihisi, sillä ellet usko, että minä olen hän, kuolet synteihisi" 25 She sanoivat hänelle: "Kuka sinä olet?" Jeesus sanoi heille: ”Juuri sitä, mitä minä olen teille alusta asti kertonut. 26 Minulla on paljon sanottavaa sinusta ja paljon tuomittavaa, mutta hän, joka lähetti minut, on totta, ja minä julistan maailmalle, mitä olen häneltä kuullut. " 27 He eivät ymmärtäneet, että hän oli puhunut heille Isästä. 28 Niin Jeesus sanoi heille: "                                                                                                    .

Sidney A.Hatch, Journal of the Radical Reformation, Fall 1992, Voi. 2, nro 1, 37-48

Mooseksen kirjan 3:14 ja Jeesuksen väitteen välillä ei ole yhteyttä. "Nämä kaksi ilmaisua eivät ole identtisiä ja eroavat monessa suhteessa. Koskaan Jeesus ei sanonut ego eimi ho: "Minä olen olemassa oleva", koska LXX (Septuaginta) tulkitsee väärin 3. Moos. 14:XNUMX. Toisaalta on olemassa runsaasti vakuuttavia todisteita siitä, että termi ego eimi oli tunnettu väite messiasta.  

Edwin D. Freed, ”Ego Eimi John viii. 24 sen kontekstin ja juutalaisen messiaanisen uskomuksen valossa, ”Journal of Theological Studies, 1982, voi. 33, 163

Termi esiintyy ensimmäisen kerran Johanneksen evankeliumissa 1:20, jossa Johannes Kastaja kiistää olevansa Kristus: ego ouk eimi ho christos (”Minä en ole Kristus”). Se ilmestyy jälleen kohtaan 4:26, jossa Jeesus vastasi samarialaisen naisen lausumaan, että ”tiedän, että Messias (nimeltään Kristus) on tulossa” (4:25), ego eimi, ho lalon soi (”Minä olen yksi puhuu sinulle "). Tämä on johto ymmärtää kaikki muut kohdat, joissa sanat esiintyvät. Ego eimiä käytetään itse asiassa synoptisissa evankeliumeissa messiaanisena otsikkona. Ilmaus 'Minä olen', kun se löytyy Vapahtajan huulilta, tarkoittaa 'Minä olen Messias', ei 'Minä olen Jumala'. Raamatun todisteet vastustavat jälkimmäistä tulkintaa. Mitä tulee Joh. 8:24, Messiaan odotettiin nuhtelevan syntisiä. ”Ja hän nuhtelee syntisiä heidän sydämensä ajatuksista.” (Ps. Sol. Xvii. 25) Kun Jeesus kolme kertaa sanoi, että juutalaiset kuolevat synteihinsä, elleivät he usko, että ego eimi, hän teki vain sen, mitä Messias odotti tehdä - nuhdella syntisiä. 

 

IamStatements.com

Entä Johanneksen 5:58 - 'Ennen kuin Aabraham oli, minä olen'?

Johanneksen 8:56 asiayhteys kuuluu: ”Isäsi Abram iloitsi nähdessään minun päiväni. Hän näki sen ja oli iloinen. ” Jeesus myönsi olevansa olemassa profeetallisessa mielessä. Siinä mielessä, että Aabraham näki aikansa. Avain ymmärtää asiayhteys, jossa Jeesus puhuu, on Joh. 8:56. Johanneksen malli on, että kun Jeesus puhuu juutalaisille, se on epäselvää ja provosoivaa, ja juutalaiset ymmärtävät jatkuvasti väärin. Tässä yhteydessä Johannes kuitenkin selventää sanojensa merkitystä. 

John 8: 56-58 (ESV), Ennen kuin Aabraham oli, minä olen

53 Oletko suurempi kuin isämme Aabraham, joka kuoli? Ja profeetat kuolivat! Keneksi teet itsesi? " 54 Jeesus vastasi: "Jos kunnioitan itseäni, kunniani ei ole mitään. Isäni kirkastaa minua, josta sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme'. 55 Mutta et ole tuntenut häntä. Tunnen hänet. Jos sanoisin, etten tunne häntä, olisin valehtelija kuten sinä, mutta tunnen hänet ja pidän hänen sanansa. 56 Isäsi Aabraham iloitsi nähdessään minun päiväni. Hän näki sen ja oli iloinen." 57 Niin juutalaiset sanoivat hänelle: "Et ole vielä viisikymmentä vuotta vanha ja oletko nähnyt Aabrahamin?" 58 Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennen kuin Aabraham oli, minä olen"

"Ennen kuin Aabraham oli, minä olen", REV: n kommentti

Jotkut väittävät, että koska Jeesus oli ”ennen” Aabrahamia, Jeesuksen täytyi olla Jumala. Mutta Jeesus ei ollut kirjaimellisesti olemassa ennen Mariassa syntymistään, vaan hän oli ”olemassa” Jumalan suunnitelmassa ja hänelle ennustettiin profetiassa. Tulevan lunastajan profetiat alkavat jo 3. Moos. 15:1, joka oli ennen Aabrahamia. Jeesus oli ”yksi”, Vapahtaja, kauan ennen Aabrahamia. Kirkon ei tarvinnut kirjaimellisesti olla olemassa ihmisinä, jotta Jumala voisi valita meidät ennen maailman perustamista (Ef. 4: XNUMX), me olimme Jumalan mielessä. Samoin Jeesus ei ollut olemassa todellisena fyysisenä persoonana Aabrahamin aikana, mutta hän oli "olemassa" Jumalan mielessä Jumalan suunnitelmana ihmisen lunastukseksi.

On myös tärkeää huomata, että monet ihmiset ymmärtävät väärin Johanneksen 8:58 ja luulevat sen sanovan, että Jeesus näki Abrahamin. Meidän on luettava Raamattu huolellisesti, koska se ei sano mitään sellaista. Siinä ei sanota, että Jeesus näki Abrahamin, vaan sanoo, että Abraham näki Kristuksen päivän. Jakeen kontekstin huolellinen lukeminen osoittaa, että Jeesus puhui ”olemassaolosta” Jumalan ennakkotiedossa. Joh. 8:56 sanoo: "Isäsi Abraham iloitsi nähdessään minun päiväni, ja hän näki sen ja oli iloinen." Tässä jakeessa sanotaan, että Aabraham ”näki” Kristuksen päivän (teologit pitävät yleensä Kristuksen päivää päivänä, jolloin Kristus voittaa maan ja perustaa valtakuntansa - ja se on vielä tulevaisuus). Se sopisi yhteen sen kanssa, mitä Heprealaiskirje sanoo Aabrahamista: ”Sillä hän odotti innolla kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka arkkitehti ja rakentaja on Jumala” (Hepr. 11:10). Raamatun mukaan Aabraham ”näki” kaupungin, joka on vielä tulevaisuudessa. Missä mielessä Abraham olisi voinut nähdä jotain tulevaisuutta? Abraham ”näki” Kristuksen päivän, koska Jumala sanoi hänelle, että se oli tulossa, ja Aabraham ”näki” sen uskon kautta. Vaikka Aabraham näki Kristuksen päivän uskon kautta, se päivä oli Jumalan mielessä kauan ennen Aabrahamia. Siten Jumalan suunnitelman yhteydessä, joka oli olemassa alusta alkaen, Kristus oli varmasti ”ennen” Aabrahamia. Kristus oli Jumalan suunnitelma ihmisen lunastukseksi kauan ennen kuin Aabraham eli.

On olemassa raamatunkohtia, jotka me nykyään tiedämme, ovat Messiaan ennustuksia, joita juutalaiset Kristuksen aikana eivät koskeneet Messiaan. Tiedämme kuitenkin myös, että muinaisilla juutalaisilla oli paljon odotuksia Messiaalleen, jotka perustuivat Raamattuun. Messiaan, jonka juutalaiset odottivat, oli Eevan jälkeläinen (3. Moos. 15:22) ja Aabrahamin jälkeläinen (18. Moos. 49:10) Juudan heimosta (2. Moos. 7:12); Daavidin jälkeläinen (13. : 11-1), hän on ”omaansa” ja voi lähestyä Jahvea (Jer. 110:1), ja hän tulee ulos Betlehemistä (Miika 42: 1).

Tämä odotus sopi täydellisesti Johanneksen opetuksiin opetuslapsilleen, että Jeesus oli ”Jumalan Karitsa” (Joh. 1:29; eli Jumalan lähettämä Karitsa), ja Johanneksen lausumaan, että Jeesus oli ”Jumalan Poika” (Joh. 1:34). Jos Johannes olisi sanonut opetuslapsilleen, että Jeesus oli kirjaimellisesti olemassa ennen häntä, he eivät olisi ymmärtäneet, mitä hän sanoi, mikä olisi herättänyt suuren keskustelun ja selityksen Messiaan olemassaolon opista. Ei ole olemassa tällaista keskustelua tai selitystä yksinkertaiselle tosiasialle, että Johannes ei sanonut, että Jeesus oli kirjaimellisesti olemassa ennen häntä. Johannes ei opettanut eikä maininnut kolminaisuutta tässä yhteydessä.

On tietysti mahdollista, että Jeesuksella oli mielessään kaikki Messiaan ennustukset Vanhassa testamentissa ja että Jeesus oli ollut Jumalan mielessä vuosituhansia. Kristuksen olemassaolo Jumalan mielessä on niin selvä, ettei sitä tarvitse kiistää. Ennen maailman perustamista hän oli ennalta tunnettu (1.Piet.1: 20); maailman perustamisesta lähtien hänet tapettiin (Ilm. 13: 8); ja ennen maailman perustamista me, kirkko, valittiin hänessä (Ef. 1: 4). Varmuus Messiaasta, joka ilmaistaan ​​häntä koskevissa profetioissa, paljastaa lopullisesti, että kaikki hänen elämänsä ja kuolemansa näkökohdat olivat selvästi Jumalan mielessä ennen kuin mikään niistä tapahtui.

(Revised English Version (REV) Raamatun kommentit, https://www.revisedenglishversion.com/John/chapter8/58, käytetään luvalla, Henki ja totuus -yhteisö)

IamStatements.com

Entä Johanneksen 13:19, "Kun se tapahtuu, saatatte uskoa, että minä olen"?

Joh. 13:19 sisältää ylimääräisen lausunnon, kun Jeesus sanoo: ”Kun se tapahtuu, saatatte uskoa, että minä olen" Tämä seuraa Johanneksen 13:17 jälkeen, jossa Jeesus sanoo, että "Raamattu täyttyy". Tässä yhteydessä Jeesus väittää, että hänen opetuslapsensa uskovat, että hän on se, josta Raamatussa puhutaan, kun se, mitä se sanoo, täyttyy. Näin ollen Jeesus Johanneksen 13: 19: ssä vain vahvistaa, että hän on se, joka on profetoitu Raamatussa. 

Joh. 13: 17-19 (ESV), jotta annoksen tapahtuessa uskoisit, että minä olen hän

17 Jos tiedät nämä asiat, olet siunattu, jos teet ne. 18 En puhu teistä kaikista; Tiedän kenet olen valinnut. Mutta Raamattu täyttyy'' Se, joka söi minun leipääni, on nostanut kantapäänsä minua vastaan. '' 19 Kerron teille tämän nyt, ennen kuin se tapahtuu kun se tapahtuu, saatat uskoa, että minä olen hän.

IamStatements.com

Entä Johanneksen 18: 4-8: "Kun Jeesus sanoi:" Minä olen hän ", he vetäytyivät ja lankesivat maahan"?

Johanneksen 18: 4–8: ssa Jeesus vastaa vartijoihin, jotka etsivät ”Jeesusta Nasaretilaista”. Jeesus yksinkertaisesti tunnistaa itsensä Jeesukseksi Nasaretilainen, jota kysytään kahdesti. Vartijat, jotka vetäytyvät takaisin ja putoavat maahan, eivät tarkoita, että Jeesus on Kaikkivaltias Jumala. Kristuksen identiteetti Jeesuksen Nasaretilaisena on selvä asiayhteydestä.  

Joh. 18: 4-8 (ESV), Jeesus Nasaretilainen-minä olen hän

Silloin Jeesus, tietäen kaiken, mitä hänelle tapahtui, tuli esiin ja sanoi heille: "Ketä etsitte?" He vastasivat hänelle: "Jeesus Nasaretilainen. ” Jeesus sanoi heille: "Olen hän (ego eimi). " Juudas, joka petti hänet, seisoi heidän kanssaan. Kun Jeesus sanoi heille: "Minä olen hän (ego eimi) ”he vetäytyivät takaisin ja putosivat maahan. Niin hän kysyi heiltä uudelleen: "Ketä etsit?" Ja he sanoivat: "Jeesus Nasaretilainen. ” Jeesus vastasi: "Sanoin, että olen he (ego eimi). Joten jos etsit minua, päästä nämä miehet. "

IamStatements.com

Muita Jeesuksen "minä olen" -lausuntoja Johanneksen evankeliumissa

Alla on kohtia, joissa minä olen (ego eimi) Kristuksen lausumia Johanneksen kirjassa. Näiden kohtien koko konteksti osoittaa selkeän tunnistamisen ja erilaistumisen yhtä Jumalaa ja Isää kohtaan.

John 4: 25-26 (ESV), Messias on tulossa-minä olen hän (ego eimi)

Nainen sanoi hänelle: "Tiedän, että Messias on tulossa (se, jota kutsutaan Kristukseksi). Kun hän tulee, hän kertoo meille kaiken. " Jeesus sanoi hänelle: ”Minä, joka puhun sinulle olenko hän (ego eimi). "

Johannes 6: 35--38 (ESV), Olen (ego eimi) elämän leipää

Jeesus sanoi heille: "Olen (ego eimi) elämän leipää; joka tulee minun luokseni, ei saa nälkää, ja joka uskoo minuun, ei koskaan janoa. Mutta minä sanoin teille, että olette nähneet minut, mutta ette usko. Kaikki, mitä Isä antaa minulle, tulee minun luokseni, ja joka tulee luokseni, sitä en koskaan aja ulos. Sillä minä olen tullut alas taivaasta, en tee omaa tahtoani, vaan sen tahtoa, joka on minut lähettänyt.

Johannes 6: 41--58 (ESV), Olen (ego eimi) elämän leipää

Niin juutalaiset murisivat hänestä, koska hän sanoi: "Olen (ego eimi) leipä, joka tuli alas taivaasta. ” He sanoivat: ”Eikö tämä ole Jeesus, Joosefin poika, jonka isän ja äidin me tunnemme? Kuinka hän nyt sanoo: 'Minä olen tullut alas taivaasta'? " Jeesus vastasi heille: ”Älkää murehtiko keskenänne. Kukaan ei voi tulla luokseni ellei Isä, joka on lähettänyt minut, vedä häntä. Ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Profeetoissa on kirjoitettu: 'Ja he kaikki tulevat olemaan Jumalan opettamia.' Jokainen, joka on kuullut ja oppinut Isältä, tulee minun luokseni- ei kukaan ole nähnyt Isää paitsi se, joka on Jumalasta; hän on nähnyt Isän. Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä. Olen (ego eimi) elämän leipää. Isäsi söivät mannaa erämaassa, ja he kuolivat. Tämä on leipä, joka tulee alas taivaastan, jotta joku voisi syödä sitä eikä kuolla. Olen (ego eimi) elävä leipä joka tuli alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää ikuisesti. Ja leipä, jonka minä annan maailman elämän puolesta, on minun lihani. ”

v52 Sitten juutalaiset kiistelivät keskenään sanoen: "Kuinka tämä mies voi antaa meille lihansa syötäväksi?" Niin Jeesus sanoi heille: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille, ellette syö lihaa Ihmisen Poika ja juo hänen vertaan, sinulla ei ole elämää. Joka syö minun lihaani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on todellinen ruoka, ja minun vereni on todellinen juoma. Joka syö minun lihaani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä hänessä. Kuten elävä Isä lähetti minut, ja minä elän Isän tähden, niin joka minua ruokkii, hän myös elää minun tähteni. Tämä on leipä, joka tuli alas taivaasta, ei niin kuin leipä, jonka isät söivät ja kuolivat. Joka syö tätä leipää, elää ikuisesti. ”

Johannes 8: 12--18 (ESV), Olen (ego eimi) maailman valossa

Taas Jeesus puhui heille sanoen: "Olen (ego eimi) maailman valossa. Joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo. ” Niin fariseukset sanoivat hänelle: ”Sinä todistat itsestäsi; todistuksesi ei ole totta. " Jeesus vastasi: ”Vaikka todistan itsestäni, todistukseni on totta, sillä tiedän, mistä olen tullut ja minne olen menossa, mutta te ette tiedä, mistä olen kotoisin tai minne olen menossa. Sinä tuomitset lihan mukaan; En tuomitse ketään. Vaikka tuomitsen, tuomioni on kuitenkin totta, sillä en tuomitse yksin, vaan minä ja Isä, joka lähetti minut. Laissasi on kirjoitettu, että todistus kaksi henkilöä on totta. Olen (ego eimi) se, joka todistaa minusta, ja Isä, joka lähetti minut, todistaa minusta"

Johannes 10: 7--11 (ESV), Olen (ego eimi) lampaan ovea

Niin Jeesus sanoi heille jälleen: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: Olen (ego eimi) lampaan ovea. Kaikki ennen minua tulleet ovat varkaita ja ryöstäjiä, mutta lampaat eivät kuunnelleet heitä. Olen (ego eimi) ovi. Jos joku tulee minun kauttani, hän pelastuu ja menee sisään ja ulos ja löytää laitumen. Varas tulee vain varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Tulin, että heillä olisi elämä ja sitä olisi runsaasti. Olen (ego eimi) hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lampaiden puolesta.

Johannes 10: 14--17 (ESV), Olen (ego eimi) hyvä paimen

"Olen (ego eimi) hyvä paimen. Minä tunnen omani ja omani tuntevat minut, aivan kuten Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän; ja minä annan henkeni lampaiden puolesta. Ja minulla on muita lampaita, jotka eivät ole tästä karjasta. Minun on otettava heidät myös, ja he kuuntelevat ääntäni. Joten on yksi lauma, yksi paimen. Tästä syystä Isä rakastaa minua, koska annan henkeni, jotta voin ottaa sen uudelleen.

Johannes 11: 25--27 (ESV), Olen (ego eimi) ylösnousemus ja elämä

Jeesus sanoi hänelle: "Olen (ego eimi) ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, vaikka kuolee, hän elää, ja jokainen, joka elää ja uskoo minuun, ei koskaan kuole. Uskotko tämän? " Hän sanoi hänelle: ”Kyllä, Herra; Uskon, että sinä olet Kristus, Jumalan Poika, joka tulee maailmaan"

Johannes 14: 1--6 (ESV),  Olen (ego eimi) tie, totuus ja elämä

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskoa Jumalaan; usko myös minuun. Sisään isäni talo on monia huoneita. Jos näin ei olisi, olisinko sanonut teille, että menen valmistamaan teille paikkaa? Ja jos minä menen valmistelemaan teille paikkaa, minä tulen jälleen ja otan teidät luokseni, että siellä, missä minä olen, olisitte myös te. Ja sinä tiedät tien minne olen menossa. " Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, me emme tiedä, minne olet menossa. Kuinka voimme tietää tien? Olen (ego eimi) tie, totuus ja elämä. Kukaan ei tule to Isä paitsi minun kauttani"

Johannes 15: 1--10 (ESV), Olen (ego eimi) todellinen viiniköynnöksen, ja Isäni on viininviljelijä

"Olen (ego eimi) todellinen viiniköynnöksen, ja Isäni on viininviljelijä. Jokainen haara minussa, joka ei kanna hedelmää hän ottaa poisja jokainen oksa, joka kantaa hedelmää hän karsii, jotta se voisi kantaa enemmän hedelmää. Olet jo puhdas sen sanan tähden, jonka olen sinulle puhunut. Pysy minussa, ja minä sinussa. Kuten oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viiniköynnöksessä, niin et voi sinäkään, ellet pysy minussa. Olen (ego eimi) viiniköynnöksen; te olette oksat. Joka pysyy minussa ja minä hänessä, se kantaa paljon hedelmää, sillä ilman minua te ette voi mitään. Jos joku ei pysy minussa, hänet heitetään pois kuin oksa ja kuihtuu; ja oksat kootaan, heitetään tuleen ja poltetaan. Jos pysyt minussa ja minun sanani pysyvät sinussa, kysy mitä haluat, niin se tapahtuu sinulle. Tällä Isäni on kirkastettu, että sinä tuotat paljon hedelmää ja osoittautut siten opetuslapsikseni. Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin minä olen rakastanut sinua. Pysy rakkaudessani. 10 Jos pidät minun käskyni, pysyt minun rakkaudessani, aivan kuten olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan.

IamStatements.com
IamStatements.com

PDF-lataukset

Trinitaarinen dogma unitäärisestä näkökulmasta

Mark M Mattision

pdf -lataus:https://focusonthekingdom.org/Trinitarian%20Dogma%20from%20a%20Unitarian%20Perspective.pdf

Kuka on Jumala?

William C. Clark

pdf -lataus: https://focusonthekingdom.org/Who%20Is%20God.pdf

IamStatements.com